PRESENTACIÓ

La Fundació Lluita contra les Infeccions és una entitat sense ànim de lucre dedicada principalment a la recerca clínica en el camp de malalties infeccioses.

Va ser creada el 1992 pel Dr. Bonaventura Clotet i està situada a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, a Badalona.

L’estudi originari del VIH/sida va donar pas a la recerca sobre malalties relacionades amb aquest virus i, a posteriori, va obrir la porta a la investigació sobre moltes altres malalties infeccioses.

Actuem en col·laboració amb centres de recerca i científics de prestigi a tot el món, professionals de la salut, treballadors comunitaris, col·lectius d’afectats i agències de salut pública.

Desenvolupem una recerca independent i competitiva en el camp de les malalties infeccioses.

Donem suport a l’assistència dels pacients del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias, impulsant estàndards d’excel·lència.

Compartim el coneixement adquirit amb altres professionals i amb tota la societat.

PRESIDENT I GOVERNANÇA
DR. BONAVENTURA CLOTET, PRESIDENT I FUNDADOR

Es va doctorar en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 1981, amb una tesi sobre malalties autoimmunes. Aquell mateix any, durant la seva residència com a especialista en Medicina Interna a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona, va coincidir amb el primer cas de sida descrit a Espanya. Aquest fet va ser el detonant perquè centrés la seva carrera en aquesta greu malaltia, convertint-se en cap de la Unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona el 1987.

Poc després va veure que calia fer un pas més i complementar l’assistència als pacients amb la recerca per eradicar la malaltia. Així va ser com va crear el 1992 la Fundació Lluita contra la Sida (l’actual Fundació Lluita contra les Infeccions) i el 1995 l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, amb el suport de l’Obra Social ”la Caixa” i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Des del 2016 fins al setembre del 2021 va ser el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i actualment és Director Clínic Territorial de Malalties Infeccioses i Salut Internacional de l’àrea Metropolitana Nord de Barcelona.

A nivell acadèmic, és professor associat de Medicina a la UAB i dirigeix la Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). A més, és conferenciant habitual en congressos i ponències per al públic general, i manté una presència constant als mitjans de comunicació. Una de les seves inquietuds principals és la cerca de noves vies de finançament per accelerar la recerca. En són exemples les gales People in Red, la campanya #JoEmCorono o el concert Les nostres cançons contra la Sida.

És membre d’institucions com el Programa Corporatiu de la Sida i Malalties Relacionades de l’Institut Català de la Salut o l’Institut Pierre Louis d’épidémiologie i de Santé Publique de París, i ha publicat més de 800 articles a revistes científiques internacionals

El Dr. Clotet ha rebut nombrosos premis entre els quals destaquen la Creu de Sant Jordi i la medalla Josep Trueta al Mèrit Sanitari, atorgades per la Generalitat de Catalunya, o el Premi a la Trajectòria Investigadora als Hospitals de l’Institut Català de la Salut. L’abril de 2013, va ser nomenat doctor honoris causa a la Universitat Carol Davila a Bucarest (Romania).

“La societat estigmatitza, però els virus no discriminen”

El Diari de Terrassa publica aquesta entrevista amb el Dr. Bonaventura Clotet, on ressalta, entre altres qüestions, la dificultat que tenen els joves investigadors per obtenir un sou digne a Catalunya.

ÒRGANS DE GOVERN

PATRONAT
La seva funció és vetllar pel compliment de les finalitats fundacionals, valorar la tasca realitzada, aprovar la gestió i nomenar els càrrecs executius. Els seus membres són representants de diferents àmbits de la societat.

President: Bonaventura Clotet
Secretari: Guillem Sirera
Vocals: Jan Andreu, Jordi Ara, Jordi Barceló, Leopold Biete, Miquel Jordà, Lola Mitjans, Roger Parets, Montserrat Pinyol, Gemma Recoder, Elvira Vázquez i Anna Veiga.

JUNTA DE GOVERN
Formada pel president, el secretari del Patronat i el gerent, aquesta junta pren les decisions sobre tots els aspectes de funcionament de la Fundació.

COMITÈ CIENTÍFIC
Els seus integrants dirigeixen la Fundació a nivell científic: són el Dr. Roger Paredes (director científic de la Fundació), el Dr. Clotet, els coordinadors de cada àrea de recerca i el coordinador de la Unitat d’Assaigs Clínics.

COMITÈ DE COORDINACIÓ
Defineix i fa el seguiment de les línies de treball de la Fundació, concretades en plans estratègics. Està format pels responsables de tots els departaments de l’entitat.

COMITÈ DE QUALITAT
Format per representants de tots els professionals de la Fundació, vetlla pel compliment de la política de qualitat i coordina l’aplicació de la normativa ISO.

EQUIP

L’equip de la Fundació està format per professionals i col·laboradors experts en diverses disciplines.

 • Investigadors: són també, majoritàriament, metges o especialistes en malalties infeccioses.
 • Personal de suport a la recerca: equips formats per infermeria, professionals en el desenvolupament, gestió i monitorització d’assaigs clínics, experts en divulgació del coneixement i la comunicació científica, entre d’altres. 
 • Lorem ipsum dolor
 • Gestió i organització: equips d’administració, gerència, finances, recursos humans i qualitat, sistemes, comunicació i captació de fons. 

Per veure el nostre organigrama clica aquí. (ORGANIGRAMA PDF)

PARTNERS

La Fundació treballa en col·laboració amb centres de recerca de prestigi a tot el món. Manté una relació estreta amb institucions i entitats que treballen en el camp de la ciència i la salut des de diferents àmbits.

La Fundació i la Direcció Clínica Territorial de Malalties Infeccioses i Salut Internacional comparteixen equip en gran part. Així, doncs, una immensa majoria dels investigadors de la Fundació són alhora metges del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol i dels Serveis d’Atenció Primària, entre els quals hi ha la Unitat de Salut Internacional, de la Gerència Metropolitana Nord de Barcelona; les mateixes persones que atenen els pacients són les que condueixen els assaigs clínics. La recerca i l’assistència estan íntimament relacionades: no entenem l’una sense l’altra.

La Fundació està ubicada a l’Hospital Germans Trias i Pujol, i forma part del Campus Can Ruti. Mantenim moltes sinèrgies i col·laborem amb totes les unitats del Campus.

www.canruticampus.cat

L’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa és un institut de referència internacional líder en la investigació per a l’erradicació del VIH/sida i les malalties relacionades. La recerca que duen a terme els seus investigadors també afronta altres reptes de la biomedicina actual, com l’estudi del microbioma o de les malalties infeccioses emergents. 

Parlar d’IrsiCaixa i de la Fundació Lluita contra les Infeccions és parlar de dues cares d’una mateixa moneda. Des de “Lluita” fem recerca clínica i des de l’Institut IrsiCaixa es fa recerca bàsica, però coincidim en molts dels nostres objectius i els nostres investigadors treballen conjuntament en diversos projectes.

www.irsicaixa.es

BCN Checkpoint és un centre comunitari de detecció del VIH i altres infeccions de transmissió sexual dirigit a homes gais, homes que tenen sexe amb homes i dones transsexuals. L’ONG Projecte dels NOMS-Hispanosida el va crear el 2006 per donar resposta a l’impacte del VIH en aquest col·lectiu i promoure la salut sexual. El centre realitza estudis comunitaris, col·laborant amb institucions com ara la Fundació i altres institucions científiques del país, i participant en projectes de recerca nacionals i internacionals. 

D’altra banda, BCN PrEP·Point és el primer centre comunitari europeu especialitzat en la píndola preventiva del VIH i és un projecte en col·laboració amb la Fundació Lluita contra les Infeccions, l’Hospital Germans Trias i l’Institut Català de la Salut (ICS). Aquest centre ha estat pioner a l’Estat en acollir estudis de recerca i implementació sobre la píndola preventiva del VIH i en oferir assessorament i suport integral a les persones que ja la prenien pel seu compte.

www.bcncheckpoint.com

Col·laborem amb aquest centre de salut està situat a la província de Gaza, concretament a la zona urbana de Chokwé, un dels llocs més afectats pel VIH a Moçambic. L’hospital, referència per al maneig dels pacients infectats pel VIH i la tuberculosi a la zona, funciona des del 1995 amb l’ajuda de les germanes de la comunitat de la caritat de Saint Paul i la comunitat de Sto. Egidio, sota el lideratge de la metgessa i missionera Sor Elisa Verdú. 

Doole Health (Doole) va néixer el 2019 i és una spin-off de la Fundació Lluita contra les Infeccions. Doole ha desenvolupat una plataforma de telemedicina que permet realitzar tota activitat mèdica i social que no requereixi presencialitat. La plataforma proporciona un valor afegit al pacient ja que evita les zones fosques del seu seguiment entre visites, amb la possibilitat de mantenir fins i tot un control mèdic permanent. A part de la millora en el seguiment de la salut de les persones permet alhora optimitzar recursos a nivell de temps, diners i desplaçaments, permetent ampliar l’assistència a nous segments de la població.

Per als pacients, aquesta plataforma de telemedicina funciona com una App per a Android o iOS, a través de la qual poden accedir a tota la informació personal de salut, incloent pautes de medicació, recordatoris, recomanacions individualitzades per a patologies concretes, informes mèdics, anàlisis o resultats de proves. Des de la perspectiva del centre de salut, Doole permet emmagatzemar en un sol lloc tota la informació relacionada amb el pacient: les seves dades es gestionen des d’un backoffice accessible des de qualsevol navegador d’internet i amb una App específica. A més, Doole es pot utilitzar en entorns amb una amplada de banda limitada.

www.doolehealth.com

CONTACTE

FUNDACIÓ LLUITA CONTRA LES INFECCIONS

Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. de Canyet s/n
08916 Badalona (Spain)

T. (34) 934 657 897
De 8 a 17h de dilluns a dijous
De 8 a 15h divendres

info@lluita.org

Si vols parlar amb el Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias per demanar cita, canvis a la programació o consultes mèdiques, envia’ns un correu a info@lluita.org o truca al 934 978 887 de 8 a 17h de dilluns a divendres.

Si voleu demanar medicació a domicili o teniu alguna consulta sobre aquest servei, envieu un correu electrònic a med@lluita.org.

MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL SERVEI D’ENVIAMENT DE LA MEDICACIÓ A DOMICILI

Per a preguntes relacionades amb assaigs clínics, pots enviar un correu a assaigs@lluita.org.

Si vols parlar amb el departament de comunicació – premsa, truca al 934 978 346 o envia un correu electrònic a comunicacio@lluita.org.

Si vols preguntar per un congrés, curs o taller, truca al 934 978 346 o envia un correu electrònic a info@fls-science.com.

Vols estar en contacte amb la Fundació?
Dona’t d’alta per rebre les nostres newsletters. 

TRANSPARENCIA

El nostre deure i la nostra voluntat, són oferir una resposta clara, detallada i transparent de la destinació dels fons que se’ns confien i, alhora, mostrar com treballem a nivell intern per garantir la professionalitat, el rigor i la coherència de qualsevol de les nostres decisions i accions.

MISSIÓ

 • Desenvolupar una recerca independent i competitiva en el camp de malalties infeccioses.
 • Compartir el coneixement adquirit amb altres professionals i amb la societat en general.
 • Impulsar una assistència, sanitària i humana, de qualitat i excel·lència, a les persones afectades per qualsevol malaltia infecciosa.

VISIÓ

 • Mantenir la nostra posició com a centre de referència a l’àmbit científic, docent i assistencial.
 • Superar les expectatives dels nostres usuaris.
 • Generar àgilment producció científica innovadora i d’alta qualitat.
 • Consolidar les línies actuals de recerca i serveis, i potenciar la interrelació entre elles i amb grups externs.
 • Assolir recursos que permetin l’activitat independent.
 • Consolidar programes docents per a professionals externs.
 • Transmetre de manera activa el nostre coneixement a la societat.
 • Comptar amb professionals preparats, satisfets i reconeguts competencialment.
 • Promoure una recerca orientada a les poblacions més vulnerables i en països de baixos ingressos, col·laborant amb els professionals i les institucions locals.

VALORS

 • Situem la persona al centre de la nostra activitat.
 • Som propers, acollidors i solidaris.
 • Creiem en el respecte per les persones i defensem el dret a la confidencialitat.
 • Treballem per una major autonomia i empoderament de l’usuari.
 • Ens comprometem amb la igualtat de tots en tot el ventall: gènere, ètnia, ideologia, religió…
 • Reunim multidisciplinarietat, experiència i professionalitat.
 • Cerquem l’excel·lència, som innovadors i tenim capacitat de lideratge.

Tenim capacitat d’autogestió: som versàtils i flexibles, amb capacitat d’aprenentatge i d’adaptació.

A la memòria d’activitats anual trobareu tota la informació actualitzada sobre la nostra feina i les novetats assolides en recerca.

Memòria 2020 (PDF)

Memòries anteriors:

Memòria 2019 (PDF)Memòria 2018 (PDF)Memòria 2017 (PDF)Memòria 2016 (PDF)Memòria 2015 (PDF)Memòria 2014 (PDF)Memòria 2013 (PDF)Memòria 2012 (PDF)Memòria 2011 (PDF)Memòria 2010 (PDF)Memòria 2009 (PDF)

Cada any la Fundació se sotmet a una extensa auditoria externa.

La Fundació renova cada quatre anys el certificat ISO 9001, obtingut el 2006. Des de l’àrea de Qualitat es treballa conjuntament amb els diferents equips revisant procediments i protocols, analitzant incidències i aplicant accions de millora amb l’objectiu de mantenir els estàndards de qualitat d’assistència, recerca i docència que tenim establerts. Tot això amb el seguiment d’indicadors exigents que ens motiven a superar-nos cada dia.

TREBALLA AMB NOSALTRES

OFERTES ACTIVES
Actualment busquem persones que es vulguin sumar al nostre equip en les següents posicions:

Tècnic/a de Suport IT
Data límit per enviar la teva candidatura:
DD/MM/AAAA

La Fundació busca un/a Tècnic/a de Suport IT. La persona seleccionada dependrà de l’Administrador de Sistemes de la Fundació. La missió principal de la posició serà de donar suport a l’organització en tots els àmbits relacionats amb aquesta àrea.)

VEURE L’OFERTA

En aquest moment no tenim cap oferta de feina activa.
Si vols, pots enviar el teu CV a talent@lluita.org. Gràcies!